fredag 28. januar 2022

 Du skal elska nesten din som deg sjølv…i)

I det siste blogginnlegget var eg innom skilnaden på «oss» og «dei». På Utøya vart terroristar som hadde drepe mange eller skadd menneske for livet, teke imot av norske politikarar. Ja, meir enn det: Dei fekk ta del i opplæringa av norsk sosialistiske ungdomar, dei som desse to partia (Arbeidarpartiet og Rødt) ynskte som framtidige leiarar i landet. Ein del av dei sit no i sentrale posisjonar under den noverande regjeringa vår.


Då terroråtaket kom her til i Oslo og på Utøya i 2011, vart terroristen dømd «nord og ned», både juridisk og menneskeleg. Så langt at ein endå til vil ta frå han den retten Stortinget og lova har gjeve han til å søkja om å verta slept fri etter sona minstetid. Med andre ord: Dei arbeider for at han ikkje ein gong skal ha den retten andre norske forbrytarar har fått!

Kvifor?

Svaret er greitt: Han brukar dette høvet til å få blest om seg sjølv og det han står for, og det burde han ikkje få høve til! Det kan media fortelja. Det er farleg at han får omtale i media og kan bruka rettssaka til å leggja fram sitt politiske syn.


Men kva med Taliban-terroristane som regjeringa har sendet privat luksusfly ned for å henta til landet vårt? Kvifor gjev den norske regjeringa desse bandittar super-PR framfor auga på heile verda? Kvifor skal dei behandlast som kongar når ein norsk terrorist ikkje ein gong skal få behalda retten til å søkja om å sleppa ut etter sona minstetid? Sju millionar kroner er budsjettet den norske regjeringa har sett av til terroristane frå Taliban; - til privat jetfly, mat og opphald på luksushotell. Kven veit kva sluttsummen på denne «festen» vert, både økonomisk og politisk.


Som Sylvi Listhaug sa det: «For verden ser det ut som Norge nå er de første som legitimerer terror ved å være vertskap for dette møtet, og det under falskt dekke av å snakke om den humanitære situasjonen. Dette er både flaut, pinlig og negativt!»ii)

Faksimile av stykker i "Dagbladet" 24.01.22 s. 8 og 9.
«Eg og mine» og «dei og deira»

Som hendingar både Utøya-terroren og elles har vist, gjer venstresida i norsk politikk ein stor skilnad på terror som går ut over «våre», og det som går ut over «dei», til dømes jødar. Dei norske ungdomane og hine som opplevde terroren, - og det er til å gråta over anten ein høyrer til høgresida eller venstresida i politikken, kan ein lure på om må dei norske terroroffera er meir verd enn jødar og andre som opplever dei same ugjerningane. Inkludert dei i Afghanistan som ikkje deler Taliban sitt politiske og religiøse syn.


Dagbladet på side 8 i nummeret eg nett har sitert, fortel om journalisten Carsten Thomassen som desse terroristane drap i januar 2008. Dermed får eit av offera deira ansikt:  Han var ein av «våre». Norsk, og for dei i Dagbladet: ein medarbeidar, ven og medmenneske.


På den sida i bladet eg har sitert frå, er bilete som viser dåverande utanriksminister Jonas Gahr Støre som skriv under minneprotokollen på flyplassen i Kabul. Har han eller dei andre som deltok med terroristane på Utøya, skrive under nokon minneprotokoll over ofra som gjestane deira har drepe før dei kom til makta i Kabul? 


Kva med alle dei menneskja som har lidd og vil li under terroren til dei som regjeringa i desse dagar har gjort stas på? Er det lagt ut noko minneprotokoll for dei på Soria Moria på Voksenkollen? Eg tenkjer på drepne eller skadde jødar, kristne eller berre menneske av anna politisk og religiøst syn enn det Taliban står for. Kvar vart det av dei i dette biletet?


Dagbladet kan og fortelja at «Sirajaddin Haqqani, Talibans fungerende innenriksminister, er etterlyst av FBI for terrorangrepet på Serena Hotel i Kablul i januar 2008, og det er utlovet en dusør på 10 millioner for opplysninger som fører til pågripelse». (Sitat frå side 8 der det og er bilete av journalisten som omkom). At bror til denne ettersøkte mordaren er med i delegasjonen som har på denne måten får prestisje og ære frå den norske regjeringa, ser ikkje ut til å bekymra dei som styrer landet vårt. 


Og hugs: Dette gjer regjeringa alt dette på det norske folks vegne. For "deg" og "meg" med andre ord.

Trur du det er berre Sylvi Listhaug og eg som synest dette ikkje er rett? iii)

-------------
i) Matt. 22,39b. Bibelen utg. nyn.1995, frå Norsk Bibel as
ii) "Dagbladet", 24.01.2022, s.9.
iii) Langt oppe i 70-åra og har eg aldri stemt noko anna enn KrF, og skulle gjerne sett at Sylvi Listhaug gjorde det same!

 ---------------

Det er ikkje lov å kopiera noko frå denne bloggen uten skriftleg løyve frå meg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar