søndag 5. november 2023


Løgnens regime

Løgn har vore ein del av menneskelivet heilt frå skapinga. Det same har viljen til å tvila på det som er sant.

«Har Gud verkeleg sagt at…..?» sa ormen i Edens hage. (1. Mos 3;1)  Eva forklarte at Gud hadde sagt at var dei ulydige, skulle dei døy, men ormen var straks på plass med si «forklaring» (v. 4-5).
Dermed var syndefallet ein realitet i verda sitt vakraste eventyr, - Skaparverket. Døden sin brutale realitet fekk innpass den gongen. No ligg han og ventar på oss alle. Einaste måten å sleppa unna han, er å få vera med når Jesus kjem for å henta sine. Då, like fort som lynet fer over himmelen, kjem Jesus og tek med seg alle dei som lever og ventar på han. (i)

Dei som får vera med, får sjå siste kapittel av verdssoga i himmelsk synsvinkel. Alle andre må vera med på det som kjem i den epoken Bibelen er kalla «Den store trengsla». (ii) Han seier at endetida skal verta verre enn alt verda har opplevt tidlegare.


Der åtselet er vil gribbane samlast!  (Matt.24,28)

Krigen i Midtausten, eit endetidsteikn?

Det spørsmålet har mange i tankane, men eg kan ikkje finna noko klårt teikn på det. Derimot er det lett å sjå at dei teikna som Bibelen gjev, finst rundt oss både i Noreg og elles. Eit av teikna er at folk trur løgna framfor sanninga (iii). Far til desse løgnene (iv), er den same som førte Eva og Adam vill i Edens hage.

Så langt er krigen mellom Israel og Hamas berre eit tydeleg bevis på at tidene er slik Bibelen seier dei skal vera i endetida (v). Eit tydeleg teikn er alle media som spreier Hamas sin informasjon og snakkar stygt om Israel.  

Biden har gått ut og sagt at Israel har ansvar for dei sivile i Gaza. Men Hamas vann valet i Gaza den gongen for lenge sidan då det var val. Er det ikkje deira ansvar å verna dei sivile dei er leiarar for? 

Israel har sendt ut flygeblad og på alle måtar bedt folk rømma områda deira soldatar må gå inn i for å få slutt på terroren. Dei har gjort alt dei kunne for å få folk til å flytta vekk frå Hamas sine utskytings-rampar og gøymestader. Israelsvennlege media har vist bilete av store lastebilar som Hamas brukar for å hindra at folk frå Nord-Gaza skulle røma sørover. Det har og vore rapportert om at Hamas skaut på dei sivile som trass sperringane prøvde å koma til tryggare område sør på Gazastripa.

Kan Israel vinna på slagmarka, men tapa krigen? 

Svaret er utan tvil «Ja!», takka være den løgnpropagandaen som media og politikarar verda over er deltakarar i! Dette stemmer med det biletet som Bibelen teiknar for oss. Verda skal verta meir og meir negative og fiendske mot Israel og mot Gud, inntil Gud sjølv grip inn i det store slaget på Meggidosletta (vi)

Kva er «militære mål»?

Dette er truleg det viktigaste spørsmålet i denne krigen sidan Hamas brukar folket sitt som skjold. Dei utnyttar kynisk sivile, samstundes som sivile sine lidingar er ettertrakta «mat» for NRK og andre venstrevridde media.
Dette skjer trass i at alle som vil vita det, veit korleis sjukehus, skular og andre institusjonar vert brukte som gøymestader for ugjerningsmennene. Samstundes vert terroristane sine blodige skildringar velvillig spreidd jorda rundt…

Som bylgjer på havet spreier løgnene seg i verda...
Propagandaen seier at Israel ikkje tillet import av drivstoff til Gaza, noko som går ut over dei sjuke, seiest det. Men satelittbilete viser tolv tankar med drivstoff ikkje langt frå grensa til Egypt, og i tillegg har det vore sagt at Hamas har underjordiske lager for å sikra at dei har drivstoff til terroren sin (vii). Kalkylar seier at det går frå ein halv til ein million liter på desse lagra, men at Hamas nektar å gjeva noko av det til «sivile institusjonar».

Ja, det er vondt

Det er å gråta over det som skjer, og tusenvis av jødar og arabarar gret over sine døde, sine bortførte, sine mishandla og torturerte. Kven vil overleva dagen i dag? Kva så med  morgondagen og framtida?

«Kva er sanning?»                                                                         

Den romerske perfekten i provinsen Judea, Pilatus, sa dei orda før Jesus vart dømd til å døy på krossen. (viii) Spørsmålet er like aktuelt i dag. Eg trur det mange i dag og som spør slik Pilatus var den gongen. Men dei – som Pilatus, veit sanninga om dei vil bøya seg for henne.

Sanninga som gjer fri! (ix)

Israel har mange gonger vorte stogga av protestane til dei som har trudd på Hamas sin løgnpropaganda, derfor trur eg at tida er komen då terrororganisasjonen Hamas må knekkjast for godt. Alt som har vorte gjort og sagt om «land for fred» og «politiske løysingar» har vore – og er framleis rein løgnpropaganda. Å tru noko anna, er å nekta å innsjå realitetane.

Det er kjent at Hamas sitt hovudkvarter ligg under Gaza sitt største sjukehus. Derifrå spreier det underjordiske tunnell-nettverket seg heilt inn i Israel. I mange år har skular, moskear og andre offentlege bygg vore både lagerplass for rakettar og våpen. Det har vore skote rakettar inn i Israel frå slike institusjonar, trass i at Hamas og deira medspelarar, inkludert FN, omtalar desse institusjonane som «sivile mål».

Sjølv når det mørknar i verda, skin Guds lys
«Militære mål» i Gaza er ikkje militærleirar, kasernar eller «frontlinjer» og anna som er normale mål i ein krig. «Militære mål» i denne krigen er dei sivile institusjonane som Hamas gøymer seg i, og alle dei sivile – skuldige og uskuldige – som Hamas gøymer seg  bak.

Vert det fred i Midtausten om Israel greier å utsletta Hamas?

Ikkje ut frå Bibelen. Nye løgnregime vil oppstå. Krigane vil halda fram til det endelege og store slaget som markerer enden på den sataniske trioen, Draken og dei to dyra. Det skjer ved at Gud grip inn personleg og direkte. (Sjå Opb. kap. 13 og utover). Først då vil verda oppleva fred, - med Jerusalem som hovudstad og Davids etterkomar, Jesus Yeshua, som evig konge. Derfor har både jødane og me ikkje-jødiske truande noko godt å sjå fram mot. 

Sjølv i ei tid som denne…
 

--------- 

Bibelsitata frå Norsk Bibel, nynorsk omsetjing.
(i) Tess. 4,14 ff.
(ii) Opb.7,13-14. Jmfr.de Matt.14,21-22;  Dan.12,1ff; Mrk.13,19.
(iii) 2. Tess. 2;11.
(iv) Joh.8,44.
(v) 2. Tim 3,1 ff.
(vi) Opb. 19,11-21.
(vii) Deira «charter» (tilsv. «grunnlov») siser klårt at deira mål er å drepa alle jødar og få Israel til å forsvinna av kartet. Klårare bevis på jødehat kan vel ikkje finnast på denne jorda?
(viii) Joh.18,38.
(ix) Joh. 8, 32.
------------------------- 


 Det er forbode å bruka bilete eller tekst frå denne bloggen uten skriftleg løyve frå meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar