søndag 12. november 2023

«Norge tar av seg silkehanskene»

Dette var overskrifta i TV2 nyheiter på internett den 28.10.23.  Journalisten, A.S.R., skriv vidare: «Utenriksminister Bart Eide balanserer på en knivsegg i sine uttalelser: - Vi er veldig tydelige med vår venn Israel om at det de gjør nå går veldig, veldig langt i forhold til hva som er lov, sa han til TV 2 fredag.

Detal frå lysestaken framfor Knesset
Bare noen timer senere tar Norge et tydelig standpunkt, som eneste land i Norden, i krigen mellom Hamas i Israel.»

Standpunktet ho siktar til, er at Noreg stemde med fleirtalet i FN (i) for at Israel måtte stoppa krigen mot Hamas. Resolusjonen er einsidig og nemner ikkje terroristane sine ugjerningar. Noko betre bevis på at terroristane sin propaganda vert akseptert i FN-systemet, kan eg vanskeleg tenkja meg.

Dermed viste utanriksministeren vår at han plasserer landet vårt i den delen av verda som gjer det dei kan for å motarbeida Israel og jødane. Talet på resolusjonar FN har vedteke mot det einaste demokratiet i Midtausten, samanlikna med resolusjonar mot land som Russland og Iran, er himmelropande. Dei er alle vedtekne av dei Noreg no ynskjer å spela på lag med!

Gjennom slike avstemmingar viser både FN og Noreg sitt sanne ansikt, trass at utanriks-ministeren snakkar om «vår venn Israel». TV 2 skriv «venn» med skrå skrift. Kva journalisten meinte med kursiven, kan ikkje eg svara på. Eg ville gjort det same - for eg oppfattar det som beisk ironi.

Kan det å stemma slik terroristane vil, sikra Noreg «gul ledertrøye»?

TV 2 har i sin artikkel eit utsegn frå professor  H.H.W (i UiO / PRIO). Ho meiner Noreg med denne avstemminga «tar på seg ledertrøya i fremtidiges fredsforhandlinger». Slik eg forstår det, er det ho som sa at no tek Noreg av seg silkehanskane!

Ein forskar frå NUPI, K.S., seier at « - Norge viser forståelse for det palestinske og arabiske synet om at lidelsene for sivilbefolkningen på Gazastripen nå har blitt så store at det er på tide med en våpenhvile».

Det er dette biletet Hamas i alle år har lukkast med i sin sivile-som-skjold-taktikk. Det er Hamas og deira støttespelarar som ber heile skulda for det blodbadet om no skjer. Hamas sette det heile i gang, truleg fordi dei leit på at "fredselskarar" som dei eg siterer i starten på dette innlegget, ville tvinga Israel til å ikkje ta hemn.

Det er synd i alle som lir, både dei på den såkalla Vestbredden og i Gaza. Nett derfor er det viktig å få eliminert Hamas som brukar sivile til å gøyma seg bak, og som «flyktningar» verdssamfunnet må fø! På denne måten har terroristane fått inn enorme summar gjennom mange, mange år.

Detalj frå lysestaken framfor Knesset
Israels ambassadør i FN viste eit anna bilete av situasjonen. Han kallar resolusjonen som Noreg støtta, for eit forsvar for «Nazi-terroristar». Og «naziterroristane» han snakkar om, er dei som 7. oktober gjekk inn i Israel for å drepa, terrorisera og pina så mange jødar som mogeleg!

Om å «ta av seg silkehanskane»

Silkehanskar er «in» for tida, ser eg på internett. Eit utal av forretningar tilbyr slikehanskar i alle slags storleikar  og fargar. Helst svart og kvitt. I tillegg vert det «å ta på» eller «ta av» silkehanskane brukt mykje i media, både om politisk og anna.

«Effektiv pedagogikk for storbyskolen» går eit steg lenger. Dei ynskjer å bruka «jernhånd med silkehansker». Kombinasjonen gjer at dei slepp bryet både å ta av eller på silkehanskane heile tida. Men om storbyskulen vert betre å leva i heretter, står att å sjå.

Når det gjeld vedtaket Bart Eide stemde for. Det er i alle fall ingen tvil at det ville bere skapa meir terror , fleire drap og meir liding, for jødane som Hamas har som mål, men like mykje for dei stakkarane som vert brukte som skjold av terroristane.

Guds plan er alltid den beste

Gud har gjort det han kunne for at me menneskje skulle ha det best mogeleg. Først ved skaparverket han sette menneska inn i, og som han gav dei råderett over.(ii)

Så kom syndefallet, og Gud la straks til rette ein frelsens veg ved at ein av Eva sine etterkomarar skulle knusa djevelen sitt hovud. (iii) Dei som trudde og lydde det Gud sa, vart frelste den gongen som no. Og Guds ynskje er framleis at alle menneskje skal verta frelste. (iv)

Når Gud tek av seg «silkehanskane»
Detalj frå lysestaken framfor Knesset

Gjennom heile mennesket si soge, har det valt å gå andre vegar enn Guds. Noa hadde forkynt for dei rundt seg i 120 år (v), men dei ville ikkje høyra på han.  Noa fekk berre sjå familien sin verta frelst.

Byane Sodoma og Gomorra gjekk til grunne fordi «Klageropet over Sodoma og Gomorra er sanneleg sterkt, og synda deira er sanneleg utan måte» (1.Mos 18,20). Her er det heile byar som vert straffa, og Lot (vi) fekk berre med seg nokre av sine.

Etter Israel si stordomstid og landet vart delt, kjem ulydnaden tydeleg til syne. Folket sine val og Guds dom over dei ulydige, står klårt skildra. Landet delte seg i to statar, Nordriket med Samaria som hovudstad, og Sørriket med Jerusalem som hovudstad. Begge må gå til grunne. Gud hadde på mange måtar talt til begge landa gjennom ei rekkje profetar, men folket valde trass dette å gå sine eigne vegar. (vii) Og straffa kom som profetane hadde sagt. Denne gongen på stats-nivå.

Det som står att i dag, er Guds straff på globalt nivå, og som både det gamle og det nye testamentet talar om. Og nett fordi dette er noko Bibelen seier skal koma – me veit ikkje når, er det viktig at me kjenner Det gamle testamentet. Frå skapinga og fram til Malakias, har Guds ord gjeve oss konkrete og levande døme på kva som skjer både når menneskje søkjer Gud og går hans vegar, og kva som skjer når dei går sine eigne vegar.

Slik eg ser det, har me «anskuelsesundervisninga» (viii) i GT for at me skal vakna og sjå kva me – og heile verda – har i vente.

Individuelt er valet vårt som på Noas tid, men nasjonalt ligg avgjerda hjå dei som me vel til å leia landet politisk, religiøst og kulturelt. Regjeringa og utanriksministeren er dei sentrale i denne situasjonen i dag.

............. 

(i) 119 land stemde for, Danmark, Sveige, Finland og Tyskland avstod frå å stemma, og Austerrike, Tsjekkia, Ungarn og USA stemde mot.

(ii) 1. Mos.1,27-31.

(iii) 1. Mos.3,15.

(iv) 1.Tim. 2,3-4. 

(v) 1. Pet. 3,20-22.

(vi) 2. Pet.2,7.

(vii) I vår tid heiter dette «humanisme».

(viii) Det var stikkordet den gongen eg gjekk på lærarskulen!

.................... 

Det er forbode å bruka bilete eller tekst frå denne bloggen uten skriftleg løyve frå meg.

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar